صادقانه بگویم که انتخاب یک نرم افزار جدید مالی و حسابداری برای شرکت ها کار ساده ای نیست. انتخاب ، خرید ، نصب و استقرار یک نرم افزار مالی و حسابداری، کاری است حساس که نیاز به همکاری و همفکری نیروهای متخصص و مکمل داخلی و خارجی دارد . اگر سازمان شما به دنبال تهیه یک نرم افزار MIS/ERP است پیشنهاد می کنم حتما مقاله زیر را برای انتخاب نرم افزارMIS/ERP در مطالعه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ERP می توانید به مقاله ی
قبل از اینکه وارد بحث انتخاب نرم افزارهای MIS/ERP شویم لازم است ابتدا با مفهوم سیستم های اطلاعات مدیریت و سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی به عنوان نرم افزارهای مدیریت کسب و کار آشنا شویم . نرم افزارهای مدیریت کسب و کار در واقع وظیفه سیستمی کردن فرآیند های کسب و کار را دارند. این نرم افزارها شامل نرم افزارهای مالی و حسابداری ، حقوق دستمزد ، اموال و بوده که می تواند برای اجرای صحیح فرآیندهای کسب و کار سازمان ها مزیت رقابتی ایجاد کند.
یکی از پرسش های خوبی که می تواند در انتخاب یک نرم افزار مالی و حسابداری به شما کمک کند این است که معمولا در این صنعت از چه نرم افزاری استفاده می شود. اگرچه وماً نرم افزار مورد نظر شما مختص این صنعت نباشد، اما برخی راهکارها از میان شرکت های ارائه دهنده راهکار مالی و حسابدرای بهترین پاسخ عملکردی برای برخی صنایع هستند.
در مورد قیمت نرم افزار و پیاده سازی نرم افزار مالی و حسابداری، شما باید چند حوزه را در نظر بگیرید.
استراتژی قیمت گذاری نرم افزار از معماری محصول و البته از فرصت بازار استفاده می کند. نظر مالک نرم افزار و کمبته قیمت گذاری نرم افزار در یک شرکت ممکن است به طور چشمگیری متفاوت باشد. در برخی موارد مدیر فروش و بازاریابی و یا کمیته قیمت گذاری و در برخی موارد مدیر عامل و مالک نرم افزار قیمت را یشنهاد می دهد. صرف نظر از اینکه مسئولیت های اصلی قیمت گذارب به چه کسی برمی گردد ، محصول باید بتواند در برابر تفاوت قیمت های رقبا در فروش منطقی و ارزشمند ارائه و در یک ساختار قیمت گذاری حساب شده، ردیابی و به بازار عرضه شود.
طراحی استراتژی موثر قیمت گذاری و مدل تجاری یکی از مهمترین مهارت هایی است که باید هنگام خرید یک نرم افزارجامع مالی و حسابداری در نظر گرفت. قیمت نرم افزار و قیمت گذاری نرم افزار یک علم دقیق نیست ، بلکه فرایند مذاکره مداوم ، اعتبار سنجی بازار ، اعتبار سنجی عملیاتی ، رقابت پذیری صنعت و پذیرش مشتری است.
بقاء و حیات یک ارائه دهنده نرم افزار مالی و حسابداری MIS/ERP برای در نظر گرفتن معیارهای انتخاب نرم افزار بسیار مهم است ، از جمله این معیارها می توان به موارد زیراشاره کرد:
برای همه شرکت ها یافتن یک ارائه دهنده راهکار نرم افزارهای مالی و اداری به عنوان یک شریک و مشاور مناسب بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مهمترین گام، نصب و استقرار موفق نرم افزار مالی و حسابداری و داشتن تجربه های موفق در این حوزه برای هر سازمان خریدار ، جنبه ضروری معیارهای انتخاب نرم افزار MIS/ERP است.در زیر برخی از جنبه های موفقیت در اجرای پروژه پیاده سازی نرم افزار مالی و حسایداری اشاره می شود:
علاوه بر قابلیت های نرم افزاری ، ملاحظات فن آوری دیگری نیز وجود دارد که برای فرآیند انتخاب MIS/ERP مهم هستند. بهترین نرم افزارهای مالی و حسابداری در بحث تکنولوژی باید در موارد مطرح شده زیر قوی باشند:
پروژه های فناوری بخصوص در حوزه نرم افزارهای مالی و حسابداری ، در سطح سازمانی ذاتاً دارای برخی خطرها هستند. انتخاب یک نرم افزار MIS/ERP با کارایی متناسب با کسب و کار شما ، همراه با بسیاری از معیارهای دیگر از جمله قابلیت ویژه ارائه دهنده راهکار ، مجری مناسب، برنامه ریزی پروژه ، پوشش هزینه ها و پشتیبانی اجرایی تا حد زیادی در کاهش خطر در هنگام پیاده سازی MIS/ERP کمک می کند.
تخصیص زمان برای ایجاد نقشه ای کامل از فرآیندهای اصلی کسب و کار ضروری سازمان می تواند به کاهش ریسک نصب و استقرار یک نرم افزار حسابداری و مالی کمک کند. امکان ادغام و یکپارچگی با دیگر نرم افزارهای سازمان قطعا منجر به کاهش ریسک خرید و استفاده از یک نرم افزار مالی و حسابداری خواهد شد. مدیریت تغییر و آموزش کاربر نهایی نیز از موارد کلیدی برای مدیریت ریسک خرید یک نرم افزار مالی و حسابداری محسوب می شود.
مدیریت دامنه اولیه پیاده سازی نرم افزار های مالی و حسابداری برای جلوگیری از خطر و اطمینان از موفقیت لازم است. بدیهی است پس از یک اجرای موفق اولیه چشم انداز پیشرفت های آینده ملموس خواهد بود. توجه داشته باشید هنگام ارزیابی فروشندگان و ارائه دهندگان نرم افزارهای مالی و حسابداری، در نظر بگیرید که چگونه این فناوری با استراتژی کسب و کار شما همراستایی دارد؟ چگونه این نرم افزار به تسهیل و پشتیبانی برنامه های آینده سازمان شما کمک می کند؟ خواه برنامه های آینده شامل رشد ، بازارهای جدید ، ادغام با هر نرم افزار دیگری باشد ، فناوری جدیدی که انتخاب می کنید باید با جهت استراتژیک سازمان شما سازگار باشد.
شرکت های ارائه دهنده نرم افزار های مالی و حسابداری باید مراجع یا همان مشتریان راضی و صاحب نامی داشته باشد. بهتر است این مشتریان در صنعت مشابه کسب و کار شما تجربه موفق داشته باشند.
آیا شرکت تولید کننده نرم افزار MIS/ERP برنامه پشتیبانی و آموزش مداوم برای کارکنان و مشتریان خود دارد ؟ مسائل و مشکلات مشتریان را چگونه مدیریت و حل و فصل می کنند ؟ ارائه دهندگان نرم افزارهای موفق مالی و حسابداری باید در حوزه مدیریت نیازمندیهای مشتریان و مراقبت از مشتری ارزشهای لازم را داشته باشند.
شاید این سوال خیلی ساده و بدیهی به نظر برسد که یک نرم افزار مالی و حسایداری می تواند برای سازمانهای مشابه به یک شکل کار کند، اما جالب است بدانید که همیشه هم به این شکل نیست و ااما یک نرم افزار با ساختار مشابه نمی تواند تضمین کند که در همه سازمان ها به یک شکل می تواند اثر بخش باشد .پس ارزیابی چگونگی عملکرد محصولات و نرم افزارهای مالی و حسابداری باید با استراتژی کسب و کار شما همراستا باشد و این یکی از کلیدی ترین شاخص ها در فرایند انتخاب نرم افزار می باشد. یافتن بهترین تناسب عملکردی شامل ارزیابی نرم افزار مالی و اداری، رویت دموی نرم افزار ، جلسه با مشاوران و راهکار است. در کنار این فرآیند پرداختن به موضوع نیارهای تجاری کسب و کار مربوطه، پیش بینی های لازم در حوزه عملکردی نرم افزار از دیگر نکات حائز اهمیت است.
خروجی پاسخ به این سوالات باید فهرستی از نیازمندیهای انتخاب نرم افزار مالی و حسابداری باشد. در این فهرست باید تقدم و تاخر و اولویت ها مشتخص بوده و تایید مدیریت ارشد را نیز داشته باشد تا بتواند خریداری شده و توسط تیم اجرایی نصب و استقرار و عملیاتی گردد.
برای خواندن دیگر مقالات در این زمینه به سایت
درباره این سایت